Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Β΄: Κορυφή ο Πανθρακικός


Στους σημερινούς αγώνες της Football League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Κυριακή 18/3 (15:00) - 20η αγωνιστική


ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - OTE TV)
(4' Μίνγκας σουτ)

Πανθρακικός (Σαββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Κοντογουλίδης, Χρήστου, Βαγγελόπουλος, Μπαικαρά, Μουνάφο, Λιαπάκης (70' λ.τ Μακρυδημήτρης), Μίνγκας (83' Χλωρός), Μπέλιτς (63' Πόνσε), Σταθης.

Παναχαϊκή (Bασίλης Βούζας): Πουρής, Βλασσόπουλος, Ντίνας, Κοιλιάρας, Θεοδωρέλης, Τσεμπερίδης (46' Μαπούκου), Σπίνουλας, Πακάλτσης (65' Ουατάρα), Ιωάννου, Φουρτάδο, Ατματζίδης (78' Πετρόφ).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάτρας, Χαδημόγλου (Μακεδονίας)
KΙΤΡΙΝΕΣ: Μίνγκας, Κοντογουλίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο:
Ασταμάτητος ο Πανθρακικός επικράτησε με 1-0 της Παναχαϊκής και...σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ισόβαθμός με τη Βέροια και έχοντας ένα ματς λιγότερο. Όπως και στην αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Πλατανιά, έτσι και αυτή τη φορά, ο Πανθρακικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2'. Ο Μίνγκας έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή έπειτα από πάσα του Μπαϊκαρά και με σουτ από δεξιά πλάγια, παραβίασε την εστία του τερματοφύλακα Πουρή. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν αμφίρροπο και οι δύο αντίπαλοι είχαν ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Στο δεύτερο μέρος, η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά και απείλησε τους γηπεδούχους, όμως μετά από δέκα λεπτά ο Πανθρακικός ισορρόπησε. Βέβαια, οι Αχαιοί διατήρησαν την πρωτοβουλία σε όλο το σαρανταπεντάλεπτο ωστόσο αυτή ήταν «φλύαρη» καθώς το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη δεν επέτρεψε τη δημιουργία ευκαιριών μπροστά στην εστία του και κράτησε το πολύτιμο 1-0 ως το τέλος.
ΒΕΡΟΙΑ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-2 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ)

(22' Μοκάκε σουτ, 36' Μπλαζέφσκι σουτ)

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Σαμαράς, Καλτσάς (88' Πασάς), Κανακούδης (59' Λαναρής), Μπαργκάν, Λανγκλέ (17' λ.τ Μπουλούτ), Ντιέ, Ολαϊτάν, Βεργώνης, Γεωργιάδης.

Πιερικός (Γιώργος Χατζάρας): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πουλόπουλος, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Μοκάκε (90' Λαζαρίδης), Πέντα (78' Ρούσεφ), Μπλαζέφσκι (65' Κοντέων), Κουτσοσπύρος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζήλος (Λάρισας)
ΒΟΗΘΟΙ: Νατσιούλας, Τσακνάκης (Λάρισας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κανακούδης, Καλτσάς - Μπλαζέφσκι, Δήμου, Πουλόπουλος, Κουτσοσπύρος, Ιντζόγλου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο:
Η προέλαση του Πιερικού συνεχίστηκε και στη Βέροια! Η ομάδα της Κατερίνης πέτυχε την έκτη διαδοχική νίκη της με 2-0 απέναντι στη «βασίλισσα του Βορρά» και πλέον απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την αντίπαλό της και τον Πλατανιά, που ισοβαθμούν στη δεύτερη προνομιούχο θέση της κατάταξης! Έτσι, έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την επάνοδό της στη Σούπερ Λίγκα ακόμη και απευθείας! Αντίθετα, οι Ημαθιώτες απογοήτευσαν για μία ακόμη φορά τους φίλους τους αφού δεν κατάφεραν να κερδίσουν για τρίτο σερί παιχνίδι στο σπίτι τους. Η Βέροια ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μία με δύο καλές ευκαιρίες, όμως το γκολ ήρθε από την άλλη πλευρά. Συγκεκριμένα, στο 22' οι «μελανόλευκοι» βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μπλαζέφσκι επιχείρησε σέντρα και ο Μοκακέ με πλασέ άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα έφτασε και σε δεύτερο τέρμα στο 36' όταν και πάλι σε αντεπίθεση, ο Μπλαζέφσκι έκανε σέντρα σουτ, ο Μπουλούτ απομάκρυνε λανθασμένα και έστειλε ξανά την μπάλα στον επιθετικό του Πιερικού, ο οποίος με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα και οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο δίχως να επιτρέψουν στη Βέροια να φανεί απειλητική.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-2 ΤΕΛΙΚΟ (ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΛΕΜΕ ΧΑΝΙΩΝ)

(21' Μαραγκουδάκης σουτ - 64' Φουντουκίδης σουτ, 82' Κατσίκης σουτ)
Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Μαραγκός, Δημήτρης (84' Μαρτσάκης), Κουρτεσιώτης, Παληγεώργος, Δέντσας, Γκονζάλες, Μαραγκουδάκης, Πάγκαλος (55' Χαϊκάλης), Μιρτσέτα (73' Δράμι), Ναζλίδης.

Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Κατσούλης, Σταύρου, Μιχαλόπουλος (87' Ματσούκας), Ηρακλής, Ρουσάκης, Κατσίκης, Φουντουκίδης (77' Καλτσάς), Φαρινόλα (57' Μαρουκάκης), Πρίπου, Μουσταφίδης, Ντιαλό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Περικλείδης (Μακεδονίας), Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παληγεώργος, Ναζλίδης - Κατσούλης, Σταύρου, Μιχαλόπουλος, Ηρακλής, Φουντουκίδης, Μουσταφίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο:
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη, πέτυχε η Καλλιθέα επί του Πλατανιά με 2-1 και παραμένει «ζωντανή» στο κυνήγι της ανόδου, τη στιγμή που ο αντίπαλός της κάνει... κοιλιά! Η επιτυχία των Αθηναίων αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς προήλθε έπειτα από ανατροπή αφού οι Χανιώτες είχαν πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ωστόσο, η Καλλιθέα αντέδρασε και με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε στην κατάκτηση των τριών βαθμών υποχρεώνοντας τον αντίπαλό της στην τρίτη διαδοχική ήττα και φυσικά τον έριξε από την κορυφή!

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-2 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)

(2' Ντος Σάντος σουτ, 45' Μανούσος σουτ - 21' Βλάχος σουτ, 46' Ντακόλ κεφ)
Στο 27' οριζόντιο δοκάρι ο Μανούσος

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Σουλογάνης, Χατζόπουλος, Καρακώστας, Χωριανόπουλος, Γάλας (82' Θυμιόπουλος), Μαρσέλο, Μανούσος, Μανουσάκης, Ζουρούδης (79' Βλαστέλλης), Ντος Σάντος, Τζιωρτζιόπουλος(68' Σαμπάνης).

Θρασύβουλος (Λύσανδρος Γεωργαμλής):
Κασμερίδης, Ψιάνος, Παγώνης, Βασιλείου, Σύρος, Ροκάστλ, Μπεγκόνια, Βλάχος (80' Σταμπολζίεφ), Καρράς (60' Ζουμπουλάκης), Σκόνδρας, Ντακόλ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Απτόσογλου, Μπάμπας (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γάλας - Μπεγκόνια, Παγώνης, Βλάχος, Σκόνδρας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο:
Ισόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν η Καλλονή με τον Θρασύβουλο σε ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι. Δύο φορές προηγήθηκε η ομάδα της Μυτιλήνης, όμως οι «πράσινοι» είχαν τις απαντήσεις και απέσπασαν το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο αναζητούσαν. Το ματς άρχισε ιδανικά για την Καλλονή αφού μόλις στο 2' ο Ντος Σάντος αξιοποίησε την πάσα του Μαρσέλο και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, ο Θρασύβουλος ανέβασε την απόδοσή του και στο 21' έφτασε στην ισοφάριση με ατομική προσπάθεια του Βλάχου, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Καλλονή επιχείρησε να πάρει και πάλι το προβάδισμα και λίγο έλειψε να τα καταφέρει στο 27' όμως το σουτ του Μανούσου, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Πάντως, ο επιθετικός της ομάδας της Μυτιλήνης ήταν πιο τυχερός στην τελευταία φάση του ημιχρόνου όταν αξιοποίησε τη σέντρα του Ντος Σάντος και με σουτ πέτυχε το 2-1. Εντούτοις, με τη σέντρα της επανάληψης, ο Θρασύβουλος έφτασε στο 2-2. Ο Μπεγκόνια εκτέλεσε φάουλ και ο Ντακόλ με κεφαλιά νίκησε τον γκολκίπερ Σουλογάνη και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 4-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΕΡΡΩΝ)

(28', 39' Μπανγκουρά σουτ & κεφ, 52' Παρασκευαϊδης σουτ, 63' Τάντιτς σουτ)
Στο 57' οριζόντιο δοκάρι ο Κιάσσος
Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Ντιόγκο, Σαλαμαστράκης (59' Καρασαλίδης), Σιάκκας, Παρασκευαϊδης, Κ. Τριανταφύλλου, Μπανγκουρά (65' Γκούρτσας), Τάντιτς, Ντα Κόστα (14' λ.τ Κιάσσος), Παππάς.

Εθνικός Αστέρας (Βασίλης Έξαρχος): Γκούσεβ (65' Σαλαγιάννης), Μερσινιάς, Χαροντάκης, Τλούπας, Μητσέας, Μαρτίνος, Δεσπολάρι, Τσιγάρας, Μπολάνο, Γκούγκας, Ινγκλαντίν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κυριαζίδης (Έβρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Λιώλιας (Έβρου), Πατσιόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιάκκας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο:
Ο Πανσερραϊκός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει την... ομάδα Νέων του Εθνικού Αστέρα με 4-0 σε ματς που έγινε μπροστά σε περίπου 100 φίλους του ποδοσφαίρου. Το συγκρότημα της Αθήνας που αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα, ανέβηκε στις Σέρρες με μόλις δώδεκα νεαρούς παίκτες στην αποστολή και φυσικά αποτέλεσε εύκολη λεία για τα «λιοντάρια», τα οποία σε ρυθμό προπόνησης κέρδισαν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΨΑΧΝΩΝ)

(31' Λιόσης σουτ)
Ηρακλής Ψαχνών (Γιώργος Φοιρός): Τόλιος, Ζουλιώτης, Πλάτανος, Γιώτας, Γκοτοβός, Λιόσης (87' Δελήμπασης), Μπακομήτρος, Σέγκος, Αλεξάντροβιτς (75' Σανόκο), Ντελέκος (90' Τσοκάνης), Θάνος.

Αναγέννηση Επανομής (Αλέκος Βοσνιάδης): Φιρινίδης, Παγώνης, Μπεχλιβανίδης, Καρλάο, Κουρδάκης, Γεωργιάδης (68' Τράκις), Κουλίδης (46' Ναλμπάντης), Γκέσιος, Γεωργίου (46' Ασλανίδης), Μπεκιάρης, Καραγιάννης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σφακιανάκης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Αθανασόπουλος, Δόσης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο:
Με τέρμα του Αντώνη Λιόση στο 31' της αναμέτρησης με την Αναγέννηση Επανομής αποδείχθηκε αρκετό για να χαρίσει στον Ηρακλή Ψαχνών τη δεύτερη διαδοχική νίκη του. Η ομάδα του Γιώργου Φοιρού, που καταβάλει προσπάθεια για να παραμείνει στην κατηγορία, πρόσθεσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή της και παράλληλα υποχρεώσε τους Θεσσαλονικείς στην τέταρτη διαδοχική εκτός έδρας ήττα. Ο Ηρακλής σαφώς ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες. Η υπεροχή της ομάδας της Εύβοιας απέδωσε, τελικά, καρπούς στο 31' με ατομική ενέργεια και σουτ του Λιόση. Στην επανάληψη, οι αλλαγές του Αλέκου Βοσνιάδη, που έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Ναλμπάντη και Ασλανίδη, βοήθησαν την Αναγέννηση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέβασε αισθητά την απόδοσή της και πίεσε τον αντίπαλό της αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ Τόλιο, που όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών». Έτσι, ο Ηρακλής διατήρησε ως το τέλος τη νίκη, που είναι πολύτιμη.

ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΦΩΚΙΚΟΣ 0-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ)

(4' Διαμαντόπουλος σουτ)
Στο 90' οριζόντιο δοκάρι ο Στεφανίδης (Αναγέννηση Γιαννιτσών)

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σπύρος Μπαξεβάνος): Αποστόλου, Τέλλος, Σερέτης, Κυζιρίδης (68' Στεφανίδης), Γιόνδης, Ντατίδης, Τσικνίδης (59' Παπαδόπουλος), Ιορδανίδης, Σπαθάρας, Β. Μπαξεβάνος (46' Στεργίδης), Μπέκα.

Φωκικός (Πέτρος Μίχος): Βρονταράς, Θωμόπουλος, Χαλούλος, Δημητρίου, Παϊζάνος, Κωστόπουλος, Σκαρίμπας, Μπουλούλης, Καλλέργης (66' Ταμπάκης), Διαμαντόπουλος, Κανελλόπουλος (56' Νικόλτσης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπαλατσούκας (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Καραλής, Τίκας (Ηπείρου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο:
Βαθμολογική... ανάσα πήρε ο Φωκικός, ο οποίος επιβλήθηκε 1-0 της Αναγέννησης Γιαννιτσών εκτός έδρας. Αυτή, μάλιστα, ήταν η πρώτη νίκη που πετυχαίνει μακριά από το γήπεδό της η ομάδα του Πέτρου Μίχου, η οποία παράλληλα παραμένει αήττητη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές. Αντίθετα, το συγκρότημα της Πέλλας δεν έχει... γευτεί τη χαρά της νίκης στα έξι τελευταία παιχνίδια με συνέπεια να χάσει πολύτιμο έδαφος στη βαθμολογία. Ο Φωκικός κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους αφού μόλις στο 4' ο Διαμαντόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Οι της Αναγέννησης ανέλαβαν, στη συνέχεια, τον πλήρη έλεγχο της συνάντησης και βγήκαν μπροστά για να αναζητήσουν το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, η πολύ σωστή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας της Άμφισσας δεν τους επέτρεψε να απειλήσουν τον τερματοφύλακα Βρονταρά. Το... σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη καθώς η Αναγέννηση συνέχισε να πιέζει και από την πλευρά του, ο Φωκικός έπαιζε αμυντικά αλλά παράλληλα ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Πάντως, στο 92' οι φιλοξενούμενοι είχαν και την τύχη με το μέρος τους καθώς ο Στεφανίδης επιχείρησε κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Βρονταρά, στην τελευταία καλή φάση της συνάντησης.


Σημείωση: Ο αγώνας ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΓΣ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ δεν θα διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ.