Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Προχωράει ο Ιβάν για ΠΑΟΚ

Άνθρωπος του ΠΑΟΚ μαζί με εκπρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, βρέθηκαν στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού...
 για να καταθέσουν αίτημα ώστε να ανοίξει ο φάκελος του ενδιαφέροντος Σαββίδη για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Η επιτροπή θα ελέγξει τη νομιμότητα όλων των κινήσεων χρημάτων για την απόκτηση μετοχών της ΠΑΕ, ενώ ΠΑΟΚ και Σαββίδης έχουν ήδη κοινοποιήσει –ως όφειλαν-  την συγκεκριμένη σύμβαση δανείου στην ΕΕΑ, ενώ και το ποσό και η προέλευσή του, ήδη έχει ελεγχθεί από την Κυπριακή τράπεζα μέσω της οποίας ήρθε το έμβασμα. Πρόσφατα η ιστοσελίδα "Kommersant.ru", φιλοξένησε ρεπορτάζ που σχετίζεται με τις επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από Ρώσους επιχειρηματίες σε ποδοσφαιρικές ομάδες, εκτός Ρωσίας. Αφορμή ήταν η περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη και η προοπτική απόκτησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πρόκειται για δημοσίευμα της 24/05/2012 και αναφέρει αρχικά:
"Ο Ρώσος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της 'Αγκροκόμ' Ιβάν Σαββίδης δάνεισε στον ΠΑΟΚ το ποσό του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με τον ίδιο, θα πάρει πίσω τα χρήματά του στα μέσα του φθινοπώρου. Σύμφωνα με τους 'ειδικούς', το δάνειο αποτελεί το πρώτο βήμα μιας συνεργασίας, καθώς το δεύτερο σχετίζεται με το πάθος του κυρίου Σαββίδη με το ποδόσφαιρο. Ο επιχειρηματίας διέψευσε όμως την προοπτική απόκτησης του συλλόγου, στο κοντινό μέλλον", αναφέρει αρχικά και συνεχίζει, όπου φιλοξενούνται και μερικές "ατάκες" του επιχειρηματία.
"Ο Ιβάν Σαββίδης δάνεισε το ποσό των 1,8 εκ. ευρώ και σύμφωνα με τον ίδιο δεν πρόκειται για επένδυση, αλλά για ένα εγγυημένο δάνειο με σκοπό να υποστηρίξει την ομάδα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. "Μου ζητήθηκε αυτό το δάνειο από τους ανθρώπους της ομάδας, το οποίο δόθηκε μέσω τράπεζας της Δύσης", φέρεται να είπε ο ίδιος, σύμφωνα με το δημοσίευμα και συμπληρώνει:
"Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο Σαββίδης σκοπεύει να αγοράσει το κλαμπ (ΠΑΟΚ). Εκτιμάται ότι το ύψος της αγοράς αγγίζει το ποσό των 12 εκ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές και αυτό το ποσό πρέπει να κατατεθεί μέσω της συμμετοχής του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αλλά ο κύριος Σαββίδης αρνήθηκε την πιθανότητα αγοράς του κλαμπ (ΠΑΟΚ). "Πράγματι, αυτές οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από το 2006. Αλλά αποφάσισα να περιορίσω τις πιστώσεις κι έτσι δεν τίθεται ερώτηση απόκτησης του κλαμπ", φέρεται να είπε ο ίδιος.
Στη Θεσσαλονίκη, επικρατεί άκρως αντίθετη άποψη που θέλει τον Ιβάν Σαββίδη να βρίσκεται σε διαδικασία αποστολής εγγράφων στην ΕΕΑ προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ώστε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ. Συν τοις άλλοις, υπήρξε αλληλογραφία μεταξύ του ομογενή επιχειρηματία τόσο με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήση Βρύζα, όσο και με τον πρόεδρο του ΑΣ, Θανάση Κατσαρή, προκειμένου να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες της μελλοντικής συνεργασίας ΠΑΕ και ΑΣ, αναφορικά με τα χρήματα που θα εισπράττει ετησίως ο ΑΣ.
Κατά συνέπεια, το ρεπορτάζ το οποίο φιλοξενεί η "Kommersant", είναι απολύτως αντίθετο με το αντίστοιχο που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη. Και μένει να αποδειχθούν οι πραγματικές προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη. Στον ΠΑΟΚ είναι βέβαιοι για τις προθέσεις του ομογενή επιχειρηματία και μάλιστα τον κάλεσαν να έρθει στη Θεσσαλονίκη για το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, ούτως ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την "παραχώρηση" της ομάδας στον Σαββίδη. Ο τελευταίος – λόγω φόρτου εργασίας – δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη την ακριβή ημερομηνία άφιξής του στη Θεσσαλονίκη, φημολογείται ότι θα γίνει στα μέσα Ιουνίου.