Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Εισαγγελέας κατά Γαζώρου


Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Εθνικού Γαζώρου από τον εισαγγελέα. Αναλυτικά:


«Σας ενημερώνουμε ότι ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος του ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 1, 2 και 3 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Τα όσα αναφέρει ο πειθαρχικός Κώδικας και οι διατάξεις των άρθρων για τα οποία ασκήθηκε η δίωξη στους Σερραίους, έχουν ως εξής:

Άρθρο 14

Υποχρεώσεις οµάδων – Ευθύνη οµάδων

1. α) Οι διαγωνιζόµενες οµάδες οφείλουν να συµµορφώνονται προς τις επιβαλλόµενες σε αυτές υπό των αρµοδίων οργάνων υποχρεώσεις και να υλοποιούν τους επιτασσόµενους σε αυτές όρους και να λαµβάνουν κάθε προληπτικό µέτρο το οποίο από τις συνθήκες απαιτείται για την οµαλή διεξαγωγή των αγώνων.

β) Η γηπεδούχος οµάδα οφείλει να διασφαλίσει στον εν γένει χώρο του γηπέδου την ασφάλεια των αξιωµατούχων του αγώνα, των ποδοσφαιριστών, των αξιωµατούχων της φιλοξενούµενης οµάδας, των θεατών του αγώνα και την εν γένει τήρηση της τάξης.

2. Οι οµάδες έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήµατος του ποδοσφαίρου και ευθύνονται σε περίπτωση παράβασης του παρόντος κανονισµού, των εν γένει κανονισµών της ΕΠΟ και του καταστατικού της ως αντικειµενικά υπαίτιες.

3. Κάθε πράξη ή ενέργεια ατοµική ή συλλογική, φυσικών ή νοµικών προσώπων που συνδέονται µε οµάδα, µε την οποία δηµιουργείται στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώµη αίσθηµα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, µε συνέπεια την άρνηση, εκ µέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα, θα τιµωρείται από τις προβλεπόµενες οικείες διατάξεις του παρόντος κανονισµού, σε περίπτωση δε µη ειδικής πρόβλεψης από τις γενικές διατάξεις των άρθρων 25 και 26.

Άρθρο 26

Παραβάσεις Καταστατικού – Κανονισµών Ε.Π.Ο. – ∆υσφήµιση Αθλήµατος

2. Η τυχόν παράβαση ή µη συµµόρφωση των παραπάνω νοµικών και φυσικών προσώπων µε το Καταστατικό, τους κανονισµούς, τις οδηγίες και εγκυκλίους της Ε.Π.Ο., τις αποφάσεις των θεσµοθετηµένων ποδοσφαιρικών οργάνων, σχετικά µε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα που έχουν, καθώς και οποιαδήποτε εκ µέρους τους ενέργεια που αποσκοπεί στην καταστρατήγηση των ως άνω, τιµωρείται από το κατά περίπτωση αρµόδιο δικαιοδοτικό όργανο µε την απαραίτητη προϋπόθεση της προηγούµενης κλήσης σε έγγραφη ή αυτοπρόσωπη απολογία.

3. Παράλληλα κάθε οµάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις και παραλείψεις όλων όσων µε οποιονδήποτε τρόπο και µε οποιαδήποτε ιδιότητα -όπως ειδικότερα αναφέρεται στην προηγούµενη παράγραφο- συνδέονται µε αυτή, εκτός αν οι ενέργειες αυτών στρέφονται κατά της ίδιας της οµάδας τους.


4. Οι παραβάτες των ως άνω, τιµωρούνται µε:


α) Χρηµατική ποινή ύψους σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000) τουλάχιστον για τις ΠΑΕ και τα πρόσωπα που σχετίζονται µε αυτές και από διακόσια (200) ευρώ έως χίλια (1.000) ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωµατεία και τα πρόσωπα που σχετίζονται µε αυτά.

β) Απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο τουλάχιστον για ένα (1) έτος.

γ) Απαγόρευση συµµετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται µε το ποδόσφαιρο για τουλάχιστον τρία (3) έτη. 43

5. Στις ως άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1 έως και 4, εάν υπαίτια είναι οµάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα µε την βαρύτητα του παραπτώµατος:


α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β)αφαίρεσης βαθµών και γ)υποβιβασµός οµάδας.

6. Σε περιπτώσεις ιδιαίτερης σοβαρής παράβασης του καταστατικού και των κανονισµών της Ε.Π.Ο. επιβάλλεται από το ∆.Σ. της Ε.Π.Ο. αποκλεισµός από ιοργάνωση ή ανάληψη ανατεθείσης διοργάνωσης
.