Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Πήρε άδεια η GOALBET!

Το μονοπώλιο του ιντερνετικού στοιχήματος στην Ελλάδα αποτελεί και επισήμως πια παρελθόν.
Πλέον, νομιμοποιούνται οι εταιρείες στοιχήματος και στη χώρα μας. Η Goalbet.com ανακοίνωσε πως παρέλαβε ΑΦΜ για νόμιμη χρήση.
Πέρασε ο νόμος για την απελευθέρωση του ιντερνετικού στοιχήματος στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες και πλέον οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο internet δεν θα χαρακτηρίζονται... παράνομες.
Το Ελληνικό Δημόσιο, σε μια προσπάθεια να “ελέγξει” τον διαδικτυακό τζόγο, επέτρεψε τελικά στις εταιρείες να καταθέτουν τα κατάλληλα δικαιολογητικά και να λαμβάνουν σχετική άδεια, ώστε νόμιμα πια να δραστηριοποιούνται στην ελληνική διαδικτυακή αγορά, κάτι που θα αποφέρει αρκετά έσοδα στο κράτος.
Ήδη αρκετές εταιρείες έχουν καταθέσει αίτηση για να πάρουν τη σχετική άδεια. Μια από τις πρώτες, είναι η Goalbet.com που με ανακοίνωσή της τονίζει ότι παρέλαβε ΑΦΜ για νόμιμη χρήση και λειτουργία στην Ελλάδα:
“Η διαδικτυακή στοιχηματική εταιρία GLB Gmbh με διακριτικό τίτλο Goalbet.com είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως από σήμερα 28/12/2011 λειτουργεί νόμιμα στην Ελληνική επικράτεια μετά από απόφαση των αρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών και αφού έλαβε ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ με αριθμό 120/28/12/2011 και αντικείμενο ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και παρέλαβε ΑΦΜ για νόμιμη χρήση και λειτουργία στην Ελλάδα”.
Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι όσες εταιρείες καταθέσουν τα κατάλληλα δικαιολογητικά, θα πάρουν άδεια από το ελληνικό κράτος. Προκειμένου να λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, θα πρέπει να μεταφέρουν τους σέρβερ τους εντός της χώρας, ώστε να ελέγχονται από μηχανισμό του κράτους οι τζίροι.
Οι εταιρείες αρχικά καταβάλλουν ένα ποσό εφάπαξ και στη συνέχεια ένα ποσοστό του ακαθάριστου τζίρου τους.
Προκειμένου το Ελληνικό Δημόσιο να εξασφαλίσει ότι δεν θα πέσει... θύμα των εταιρειών έχει αποφασίσει δύο συγκεκριμένες κινήσεις:
1) Η πρώτη έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής, η οποία θα βρίσκεται σε απ' ευθείας συνεννόηση και θα ασκεί ελέγχους στις εταιρείες σε τακτά διαστήματα, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα φοροδιαφυγής.
2) Κατόπιν συνεννόησης με τις τράπεζες, θα απαγορεύονται οι συναλλαγές με εταιρείες οι οποίες δεν έχουν πάρει άδεια για υπηρεσίες στοιχήματος από το ελληνικό κράτος. Κάτι που σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι θα “μπλοκάρεται” οποιαδήποτε συναλλαγή με εταιρείες που έχουν έδρα μόνο στο εξωτερικό.