Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Κατάθεση ψυχής Βεζυρτζή για τον ΠΑΟΚ!

Μιάμιση ώρα μιλούσε στην "Αρένα" του EUROPE ONE ο Νίκος Βεζυρτζής και έστειλε το μήνυμα στο Θόδωρο Ζαγοράκη:

"Να μιλήσει για όλα στο λαό του ΠΑΟΚ, να του πει την αλήθεια και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Να κλείσει τα στόματα όσων λένε διάφορα σε βάρος του χωρίς να ξέρουν. Αυτό να κάνει στη συνέντευξη Τύπου".
Για το μπάσκετ της εποχής του:
-"Πλήρωσα πολλά λεφτά για την τρέλα μου, δεν με ανάγκασε κανένας, το έκανα μόνος του και φυσικά δεν έχω παράπονο από κανέναν. Τότε, για να νικήσουμε τον Άρη παίρναμε και τα... πουλιά που πετούσαν! Έτσι, πήραμε παικταράδες που δεν πρόσφεραν τίποτα και άλλους που δεν τους περιμέναμε και πρόσφεραν πολλά. Ο Φασούλας ζητούσε μόνο λεφτά και τον πληρώναμε μόνο για γτο ύψος του, όχι για τις μπασκετικές ικανότητες. Ενώ ο Πρέλεβιτς υπέγραφε λευκά συμβόλαια και εγώ έβαζα το ποσό, ο Φασούλας ήθελε κάθε μήνα να πληρώνεται. Όταν τον κάλεσα μετά την αποτυχία στο Πρωταθλητριών και στο πρωτάθλημα να συζητήσουμε, είχε καταθέσει προσφυγή και είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Παρά το γεγονός ότι του δώσαμε τα 80 εκατομμύρια δραχμές, έφυγε στον Πειραιά. Ο Μπάνε ήταν άλλο παιδί, γι αυτό και τον αγαπάει ο κόσμος. Ο Φασούλας στον τελικό της Γενεύης η μόνη προσφορά του ήταν ότι κουνούσε την πετσέτα στον πάγκο".
-"Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον μεγαλύτερο παίκτη της Ευρώπης, όλων των εποχών, δηλαδή τον Γκάλη. Ήταν ο μεγαλύτερος παίκτης της Ευρώπης και εάν έπαιζε και τώρα, πάλι θα ήταν. Ανυπέρβλητος ο Γκάλης, κάναμε και το λάθος και δεν πήραμε τον Γιαννάκη γιατί μου έλεγαν κάποιοι σύμβουλοι ότι θέλει μια μπάλα μόνος του. Έδεσε ο Γκάλης με τον Γιαννάκη και έγινε πιο δύσκολος αντίπαλος ο Άρης.Μού άρεσαν πάντα τα δύσκολα, γιαυτό και επέμενα. Όταν μάλιστα χάσαμε ένα τελικό με μεγάλη διαφορά ήμουν έτοιμος να φύγω, αλλά όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ φώναζε ότι θα προχωρήσουμε μαζί και αποφάσισα να μ,είνω.Πήραμε το ευρωπαϊκό κύπελλο, που ήταν τεράστια επιτυχία εκείνη την εποχή, το πρωτάθλημα και μέσα σε μια βδομάδα τα χάσαμε όλα. Τον τελικό του πρωταθλητριών και το πρωτάθλημα, γι αυτό και κάλεσα τον Λάκη Οικονομίδη και του πρότεινα να αναλάβει τον ΠΑΟΚ".
-"Στα τόσα λάθη που κάναμε, βάλτε και ένα ακόμη. Δεν πήρα τον Γκάλη όταν έφυγε από τον Άρη. Είχαμε συμφωνήσει σε όλα, περίμενε να τον καλέσουμε και δεν τον ήθελε ο Ίβκοβιτς.Μιά ολόκληρη νύχτα μιλούσαμε για το θέμα αυτό, αλλά ο προπονητής ήταν ανένδοτος και δεν τον πήρα. Εάν τον έπαιρνα, θα άλλαζαν τα πάντα και φυσικά δεν θα χάναμε στο φάιναλ φορ του Πρωταθλητριών από την Μπενετόν και από κάποιους απίθανους ονόματι Ραγκάτσι και Ιακοπίνι, που δεν ξανάπαιξαν μπάσκετ. Αυτοί εάν έβλεπαν το Γκάλη, δεν θα πλησίαζαν στο καλάθι μας".
-"Εάν παίρναμε το πρωταθλητριών, είχα κλείσει συμφωνία με διαφημιστική εταιρία για να πάρουμε 1 δισεκατομμύριο πουλώντας τα διαφημιστικά μας δικαιώματα και θα πηγαίναμε να παίξουμε με την πρωταθλήτρια του ΝΒΑ στη Γερμανία, ως εκπρόσωποι της Ευρώπης.Τα είχαμε συμφωνήσει και με τον Ντέιβιντ Στερν και με τον Στάνκοβιτς. Δυστυχώς, τα χάσαμε".
-"Το μοναδικό μου κέρδος όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης είναι η αγάπη του κόσμου, την οποία αισθάνομαι καθημερινά. Αυτή την αγάπη δεν την αλλάζω με τίποτα..."
-"Το μπάσκετ του ΠΑΟΚ σήμερα, βρίσκεται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, όπως φυσικά και όλες οι ομάδες εκτός των δυο πρώτων. Δεν διορθώνεται η κατάσταση, εκτός εάν βρεθεί επενδυτής που θα βάλει λεφτά στην ομάδα".
Στην εκπομπή έκαναν ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κουβεντίδης από το paok24.com και Ευγένης Δαδαλιάρας από το olapaok.gr, ενώ έκανε παρέμβαση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Λάκης Οικονομίδης, ο οποίος κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση προς τον παρουσίαστή, Νίκο Πετρουλάκη: "Ζητώ να γίνει μια τηλεοπτική συζήτηση με τον Θόδωρο Ζαγοράκη, εμένα και τον Νίκο Βεζυρτζή για να μάθει ο κόσμος τις αλήθειες για τον ΠΑΟΚ". Ο παρουσιαστής δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να του θέσει το ερώτημα.
Στο τέλος, ο Νίκος Βεζυρτζής αποκάλυψε ότι θα ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, λέγοντας: "Ο ΠΑΟΚ, παραγοντικά, τελείωσε για μένα, θα ασχοληθώ με την πολιτική ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης".