Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει 1-0 από Ουντινέζε στο 94΄!

Πώς είχε χάσει στο πρώτο ματς στο "Φρίουλι" του Ούντινε, από την Ουντινέζε ο ΠΑΟΚ;
Διαβάστε τι έγραφαν οι εφημερίδες:
Ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ. Έπαιξε άνετα μέσα στην έδρα της Ουντινέζε, και χωρίς να δυσκολευτεί κρατούσε μέχρι το 94, τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, τη λευκή ισοπαλία που του έδινε αυξημένες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA. Οι παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά» δεν είχαν υπολογίσει, όμως, τον παράγοντα τύχη, που τους γύρισε την τελευταία στιγμή την πλάτη και ευθύνεται για το γκολ στο 94, το οποίο ανάγκασε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να φύγουν από το γήπεδο με σκυμμένα τα κεφάλια (0-1).
Ο πρώτος αγώνας για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου UEFA στο «Φρίουλι» ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του ΠΑΟΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εμφανίστηκε πολύ καλά διαβασμένος σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης της Ουντινέζε.
Οι Ιταλοί έπαιξαν όντως με ψηλές μπαλιές, και η αποχώρηση του αρχηγού τους, Στέφανο Φιόρε, στο 14 επηρέασε αρνητικά την απόδοσή τους.
Στον αντίποδα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ήξεραν τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους, και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και δέκα λεπτά πριν από τη λήξη της συνάντησης η Ουντινέζε δεν είχε φανεί καθόλου απειλητική στην εστία του Κυριάκου Τοχούρογλου.
Οι Ιταλοί αγωνίστηκαν ανορθόδοξα, έπαιξαν σκληρό και πολλές φορές αντιαθλητικό ποδόσφαιρο, και σε αρκετές περιπτώσεις ήταν προκλητικοί με τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Αξίζει να αναφερθεί ότι και η ελληνική ομάδα απάντησε στις προκλήσεις. Οι κίτρινες κάρτες των Αμπονσά και Μπορμπόκη αποτελούν «προϊόν» αντιδικίας με ποδοσφαιριστές της Ουντινέζε.
Το πρώτο ημίχρονο
Το ματς Ουντινέζε - ΠΑΟΚ δεν διεκδικεί σε όλη τη διάρκειά του βραβείο ποιότητας. Τα πρώτα 45 λεπτά ήταν μοιρασμένα με την ομάδα του Ντ.Μπάγεβιτς να ξεκινά καλύτερα και να έχει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 7, αλλά η κεφαλιά του Ναλιτζή έφυγε άουτ.
Μετά το 15 την πρωτοβουλία των κινήσεων ανέλαβαν οι «μπιανκονέρι», χωρίς όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία στην εστία του «δικεφάλου του Bορρά». Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνάντησης.
Το δεύτερο ημίχρονο
Η επανάληψη κινήθηκε στον ίδιο ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται άριστα με το σύστημα των αντεπιθέσεων, έχοντας αιχμές τους Κωνσταντινίδη και Μπορμπόκη από τα άκρα και τον Ναλιτζή στη θέση του σέντερ φορ. Οι Ιταλοί συνέχισαν με το ίδιο μοτίβο, με σέντρες που αποτελούσαν... βούτυρο στο ψωμί για τον Κυριάκο Τοχούρογλου.
Στο 61ο λεπτό ο Γιόργκενσεν σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, και μπλόκαρε ο Τοχούρογλου.
Στο 82 ο Βενετίδης έβγαλε μαγική μπαλιά στον Ναλιτζή, ο οποίος μπήκε από αριστερά και πλάσαρε στα χέρια του Τούρτσι.
Μετά το 85 οι γηπεδούχοι εγκαταστάθηκαν στην εστία του Έλληνα τερματοφύλακα και είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν ο Μαρτζιότα, από πάσα του Γιόργκενσεν, βρέθηκε εντελώς μόνος του στη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ, επέλεξε όμως να «σκοτώσει» τον Τοχούρογλου και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 94, όμως, και πάλι ο Μαρτζιότα , που μπήκε αλλαγή στο 82, από την ίδια θέση δεν έκανε άλλο λάθος. Πλάσαρε ψύχραιμα και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.
Η απόδοση των δύο ομάδων στο ματς της Τρίτης επιτρέπει στον «δικέφαλο» να πιστεύει στην πρόκριση. Στη ρεβάνς της 10ης Νοεμβρίου, σε μια «φλεγόμενη» Τούμπα και με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να φορούν τις παραδοσιακές ασπρόμαυρες φανέλες τους (στο σημερινό ματς αγωνίστηκαν ντυμένοι στα μοβ), οι Ιταλοί αναμένεται να περάσουν ένα πολύ δύσκολο απόγευμα...
Αριστος ο Ισπανός διαιτητής Χουάν - Χοσέ Κιρόγκα, ο οποίος στο 89 απέβαλε το βοηθό του Ντούσαν Μπάγεβιτς, Τάκη Περσία, για έντονη διαμαρτυρία. Επίσης, έδειξε κίτρινες κάρτες στους Αμπονσά, Μπράτιτς, Μπορμπόκη, Βενετίδη, Μούτσι, Ντίας, Μπερτότο.
Οι συνθέσεις με τις οποίες αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες ήταν:
ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Ουντέζε, Αμπονσά, Βενετίδης, Τετράτζε, Κατσαμπής, Καμπς (70 Καφφές), Μπράτιτς (89 Χασιώτης), Ναλιτζής (94 Οκκάς) και Παντελής Κωνσταντινίδης.
Ουντινέζε: Τούρτσι, Γκάργκο, Σοτίλ, Μπερτότο, Εγλκέρα (82 Μαρτζιότα) , Μπίσγκααρντ (64 Αλμπέρτο), Γιόργκενσεν, Ντίας, Φιόρε (12 Πίντσι), Μούτσι, Σόζα.