Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 3-0 και Καμπς

Όταν πέρασε την Ουντινέζε, σε μια μαγική βραδιά στην Τούμπα, πρωταγωνιστικής ήταν ο Αργεντίνος Καμπς (φωτό), ο οποίος εκτός από εκείνο το παιχνίδι, δεν είχε δείξει τίποτε άλλο. Το θυμήθηκαν οι ΠΑΟΚτσήδες μόλις έγινε γνωστή η κλήρωση...
Θυμηθείτε τι είχε γίνει σε εκείνο το ματς, όπως είχαν περιγράψει οι εφημερίδες τον Νοέμβριο του 2000:

 Ο «δικέφαλος του βορρά» δεν λυπήθηκε καθόλου την Ουντινέζε και πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση πήρε δίκαια στην παράταση τη νίκη - πρόκριση (3-0) στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Ήταν η δεύτερη νίκη για ελληνική ομάδα εναντίον ιταλικής σε ισάριθμους αγώνες - κλειδιά που έδιναν το εισιτήριο για τη συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ο ΠΑΟΚ στα δύο του παιχνίδια εναντίον της ομάδας του «Φρίουλι» αποδείχτηκε ότι άξιζε την πρόκριση. Έχασε με 1-0 στην έδρα της ιταλικής ομάδας, χάρη σε ένα γκολ που σημειώθηκε στο 94. Και τότε η ελληνική ομάδα είχε αποδώσει θαυμάσιο ποδόσφαιρο και γνώρισε την ήττα κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες.
Η τύχη όμως των παικτών της Ουντινέζε στο πρώτο παιχνίδι δεν τους ακολούθησε και στη Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα, ο ΠΑΟΚ έπαιζε με έναν παίκτη παραπάνω: τον κόσμο του, που δημιούργησε μια φλεγόμενη Τούμπα, έτοιμη να κάμψει οποιονδήποτε αντίπαλο.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο σημαντικό αυτό παιχνίδι στερήθηκε τις υπηρεσίες των Κατσιαμπή και Αμπονσά, αλλά οι αντικαταστάτες τους, Χασιώτης και Κουλακιώτης, κάλυψαν οποιοδήποτε αμυντικό κενό και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους επιθετικούς της Ουντινέζε να δημιουργήσουν ευκαιρία μπροστά στην εστία του Τοχούρογλου.
Ο «δικέφαλος του βορρά» ήταν ψυχωμένος, είχε όλα τα φόντα για να πάρει την πρόκριση και βρήκε στο πρόσωπο του Αργεντινού Καμπς τον «εκτελεστή» που αναζητούσε στα πρώτα 60 λεπτά του αγώνα για να φτάσει στη νίκη.
Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε την υπεροχή, αλλά η διπλή ζώνη άμυνας που εφάρμοζε η Ουντινέζε έκοβε κάθε όρεξη των επιθετικών της ελληνικής ομάδας.
Στην επανάληψη, και πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν συνεχώς στο προσκήνιο και έφτασε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ στο 57, όταν ο Βενετίδης εκτέλεσε από τα αριστερά κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Οκκά σταμάτησε στο δεξί κάθετο του Τούρτσι.
Στο 64, ο Μπάγεβιτς είχε την έμπνευση να αντικαταστήσει τον Μπράντιτς με τον Καμπς. Ο Αργεντινός που αγωνίστηκε σαν κρυφός κυνηγός για τους «ασπρόμαυρους» και έδρασε στην κατάλληλη στιγμή.
Στο 73, ο Βενετίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Οκκάς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο καμπς στο δεύτερο δοκάρι επίσης με κεφαλιά έγραψε το 1-0, ισοφαρίζοντας έτσι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο «Φρίουλι».
Στο 93 ο Μπορμπόκης και ο Φρούσος, που είχε αντικαταστήσει τον Οκκά, βρέθηκαν απέναντι από τον γκολκίπερ της Ουντινέζε, Τούρτσι, αλλά τα πλασέ τους δεν βρήκαν στόχο και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Στο έξτρα ημίωρο του αγώνα, η ελληνική ομάδα ήταν και πάλι κυρίαρχος και ο Πατρίτσιο Καμπς ήταν και πάλι ο σκόρερ. Ο μικρόσωμος Αργεντινός, στο 12 του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, τρύπωσε στη μικρή περιοχή της Ουντινέζε και με μια ακόμη παλικαρίσια κεφαλιά κάρφωσε τον Τούρτσι και σημείωσε το 2-0.
Με το σκορ αυτό, ο ΠΑΟΚ έπαιρνε το εισιτήριο της πρόκρισης, αλλά ο Μπάγεβιτς από τον πάγκο ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό. Αποτέλεσμα; Ο Νίκος Φρούσος στο 3 του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης «χόρεψε» τον Μπερτότο και πλάσαρε θαυμάσια τον Τούρτσι, γράφοντας το τελικό 3-0.
Η Ουντινέζε, στο παιχνίδι της Πέμπτης, δεν δικαιολόγησε την πρώτη θέση που κατέχει στη βαθμολογία του campionato, και φάνηκε πολύ μικρή ομάδα μπροστά στο δικέφαλο αετό του βορρά.
ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Χασιώτης, Κουλακιώτης, Μπράτιτς (64 Καμπς), Κωνσταντινίδης, Ουντέζε, Τετράτζε, Οκκάς (74 Φρούσος), Ναλιτζής (114 Καφές)
Ουντινέζε: Τούρτσι, Μπερτότο, Σοτίλ, Σόζα, Φιόρε, Πιντσι, Τζιανικέντα (70 Μαρτζότα), Γιόργκενσεν, Τζαμπόνι Αλμπέρτο(77 Ελγκέρα), Ντίαζ (103 Εσπόζιτο)