Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η Βέροια παρέμεινε στην κορυφή

Η Βέροια πέρασε αλώβητη από την Κομοτηνή και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Football League. Αναλυτικά οι αγώνες:
Κυριακή 29/4 - 28η αγωνιστική (17:00)

ΛΑΡΙΣΑ 1964-ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 1-1 ΤΕΛΙΚΟ (AEL FC ARENA - 16:00) *

(70' Παπαγεωργίου σουτ - 33' Μανουσάκης σουτ)
Στο 42' δοκάρι ο Λεοζίνιο
Στο 90+1 οριζόντιο δοκάρι ο Μανουσάκης

Λάρισα (Μιχάλης Ζιώγας): Σωτηρίου, Παπαγεωργίου, Βενετίδης, Ψωμάς, Κολοβέτσιος, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Μπλέντι (46' Γκρούμπιεσιτς), Γκονζάλες (76' Χασομέρης), Ζεκίνια (87' Καρανίκας), Καούνος.

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης):
Μάππας, Κριπιντίρης, Καρακώστας, Χατζόπουλος, Μήτσης, Μανουσάκης, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μανούσος (83' Ζουρούδης), Ντο Σάντος (86' Γάλας), Ταραχούλσκι (74' Τραορέ).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χατζής (Δυτ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Τζωρτζάκος, Σταματάκης (Δυτ. Αττικής)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκονζάλες, Χατζής - Καρακώστας, Μανουσάκης, Μήτσης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο:
Δεν προέκυψε νικητής από την αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Καλλονή, οι οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 μετά από καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι. Ο αγώνας διεξήχθη μπροστά σε άδεις κερκίδες αφού η Λάρισα είναι τιμωρημένη για τα όσα έγιναν στη συνάντηση απέναντι στον Πανσερραϊκό. Οι Θεσσαλοί απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, ενώ από την πλευρά τους και οι φιλοξενούμενοι άφησαν θετικές εντυπώσεις. Να σημειωθεί λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο διαιτητής απέβαλε τον Μιχάλη Ζιώγα λόγω διαμαρτυριών!

* Ο αγώνας ΛΑΡΙΣΑ - ΚΑΛΛΟΝΗ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 141/20 -4-2012 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της FOOTBALLE LEAGUE & LEAGUE 2.
ΦΩΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-2 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ)
(61' Φουρτάδο σουτ, 83' Ουρτάδο σουτ)

Φωκικός (Πέτρος Μίχος): Βρονταράς, Χαλούλος, Θωμόπουλος, Δημητρίου (89' Αντράντε), Παϊζάνος, Κωστόπουλος, Σκαρίμπας, Μπουλούλης (77' Κανελλόπουλος), Καλλέργης, Διαμαντόπουλος, Ταμπάκης (82' Γεωργουσόπουλος).

Παναχαϊκή (Γιάννης Παπακώστας):
Πουρής, Κωνσταντινίδης, Κοιλιάρας, Ιωάννου, Θεοδωρέλλης, Τσεμπερίδης (46' Μαπούκου), Άντονι, Ουαταρά, Ουρτάδο, Ντίνας (69' Βλασόπουλος), Φουρτάδο (85' Ατματζίδης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαντάκης (Ημαθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ντάλλας, Αθανασόπουλος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Διαμαντόπουλος, Κωστόπουλος - Κοιλιάρας, Μαπούκου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο:
Την 6η συνεχόμενη νίκη της κατέκτησε η Παναχαϊκή με τον Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο της, καθώς επικράτησε με 2-0 του Φωκικού στην Άμφισσα! Η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν καλύτερη απέναντι στον Φωκικό είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του αγώνα και στο τέλος κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.  Είναι γεγονός πως η Παναχαϊκή βρήκε απέναντί της έναν πολύ καλό αντίπαλο, όμως, στην επανάληψη, μίλησε για 17η φορά η δεινότητα του Φουρτάδο στο σκοράρισμα και έδωσε το προβάδισμα για τους «ροσονέρι». Ο Πουρής κράτησε το «μηδέν» εκεί που χρειάστηκε και ο Ουρτάδο έκανε το 2-0, βάζοντας τέλος στην όρεξη των γηπεδούχων, ώστε να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.
ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ-ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 1-2 ΤΕΛΙΚΟ (ΓΗΠΕΔΟ "Ν. ΣΑΡΑΦΗΣ")

(72' πεν Γκέσιος - 47' πεν Ιορδανίδης, 90' Σερέτης κεφ)
Στο 52' δοκάρι ο Κάτσε
Στο 71' δοκάρι ο Γκέσιος

Αναγ. Επανομής (Αλέκος Βοσνιάδης): Φιρινίδης, Παγώνης, Πολίτης (81' Μαυροματίδης), Καραμανλής, Κουρδάκης, Γεωργιάδης, Ναλμπάντης (45' Δεινόπαπας), Κάτσε, Τράκις, Μπεκιάρης, Μπαλασάς (58' Γκέσιος).

Αναγ. Γιαννιτσών (Δημήτρης Τομπάζης):
Αποστόλου, Χατζόγλου, Σερέτης, Νταντίδης, Ιορδανίδης, Σπαθάρας, Μπαξεβάνος, Παπαδόπουλος, Μπέκα (88' Τζεβελέκης), Καρακάσογλου (56΄ Στεργίδης), Στεφανίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κυριαζίδης (Έβρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Λιώλιας (Έβρου), Χαρίτσης (Θράκης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάτσε, Ναλμπάντης, Κουρδάκης, Φιρινίδης, Γκέσιος, Δεινόπαπας, Μπεκιάρης -  Ιορδανίδης, Χατζόγλου, Σερέτης, Στεφανίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο:
Τη χαρά της νίκης μετά από δώδεκα αγωνιστικές, γεύτηκε η Αναγέννηση Γιαννιτσών, που επιβλήθηκε 2-1 στην Επανομή της τοπικής Αναγέννησης και πήρε βαθιά «ανάσα» στην προσπάθεια που καταβάλει για να παραμείνει στην κατηγορία. Στο πρώτο ημίχρονο, πάντως, δεν δημιουργήθηκαν πολλές ενδιαφέρουσες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ωστόσο με την έναρξη της επανάληψης τα πράγματα άλλαξαν. Και αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 47' με πέναλτι που καταλογίστηκε σε ανατροπή του Μπέκα από τον Δεινόπαπα και το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ιορδανίδης. Από το σημείο αυτό, η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και αφού είχε δοκάρι τόσο στο 52' με τον Κατσέ όσο και στο 71' με τον Γκέσιο, εν τέλει έφτασε στην ισοφάριση στο 72'. Ο Γκέσιος κέρδισε πέναλτι από τον Στεφανίδη και ο ίδιος παίκτης νίκησε από τα έντεκα μέτρα τον γκολκίπερ Αποστόλου. Ωστόσο, η ομάδα των Γιαννιτσών δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 90' πέτυχε το δεύτερο τέρμα της με κεφαλιά του Σερέτη, ο οποίος χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.
ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΓΗΠΕΔΟ "ΠΜΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ")

(76' Βλαχόπουλος σουτ, 83' Καπνίδης σουτ)

Στο 41' έχασε πέναλτι ο Καρακατσάνης, καθώς απέκρουσε ο Τόλιος

Αγροτικός Αστέρας (Γιώργος Κούτσης): Γιακουμής, Βοσκόπουλος, Καπνίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Βαφέας (29' Λαμπάκης), Μαργαρίτης, Ασπρίδης, Καρακατσάνης (72' Βλαχόπουλος), Μερεσιώτης, Π. Καθάριος, Ν. Καθάριος (62' Βουτσάς).

Ηρακλής Ψαχνων (Γιώργος Φοιρός):
Τόλιος, Ζουλιώτης, Λιόσης (46' Σανόκο), Ποκόνγκ (46' Θάνος), Μπαλαμπάνης, Μπακομήτρος, Ρεπετσάς, Γιώτας, Τσοκάνης (83' Ντελέκος), Δελήμπασης, Αλεξάντροβιτς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης (Σερρών)
ΒΟΗΘΟΙ: Πολυμενίδης, Σάββας (Σερρών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
28' Γιακουμής - 60' Σανόκο

Σχόλιο: Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του πέτυχε ο Αγροτικός Αστέρας, ο οποίος επιβλήθηκε 2-0 του Ηρακλή Ψαχνών. Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από δύο φάσεις. Η πρώτη καταγράφηκε στο 28' όταν αποβλήθηκε -λανθασμένα- ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Γιακουμής καθώς απομάκρυνε καθόλα νόμιμα την μπάλα προ του Αλεξάντροβιτς αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι χρησιμοποίησε τα χέρια εκτός περιοχής και του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα. Η δεύτερη μεγάλη στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους αφού κέρδισαν πέναλτι στο 41' σε ανατροπή του Καπνίδη από τον Ρεπετσά. Ο Καρακατσάνης ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Τόλιος απέκρουσε με τη... βοήθεια και του δοκαριού! Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας που αντίκρισε ο Σανόκο για χτύπημα εκτός φάσης στον Γ. Παπαδόπουλο. Τελικά, στο 76' η ομάδα του Ευόσμου πήρε προβάδισμα στο σκορ με διαγώνιο σουτ του Βλαχόπουλου. Στο 83' ο Αγροτικός Αστέρας «κλείδωσε» τη νίκη του με ένα από τα πλέον εντυπωσιακά τέρματα της σεζόν, το οποίο πέτυχε ο Καπνίδης με σουτ σχέδον από το κέντρο του γηπέδου!
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΦΥΛΗΣ)

(67' Σύρος σουτ)

Θρασύβουλος (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Ψιάνος, Καρράς, Παγώνης, Σύρος, Βλάχος (78' Ζουμπουλάκης), Σταμπολζίεφ (61' Καρλόπουλος), Μπεγκόνια, Ντακόλ (85' Βασιλείου), Καλαμιώτης, Ροκάστλ.

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου):
Γουμάγιας, Κιάσσος, Ντιόγκο, Μιλένκοβιτς, Σαλαμαστράκης, Παρασκευαϊδης, Σιάκκας (62' Ντα Κόστα), Ανάκογλου (71' λ.τ , Παππάς (19' λ.τ Τριανταφύλλου), Τάντιτς, Μπανγκουρά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βρακάς (Εύβοιας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καμπούρης, Πασχαλίδης (Εύβοιας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντακόλ, Καρράς, Καλαμιώτης - Τάντιτς, Μιλένκοβιτς, Στεφανίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο:
Σπουδαία νίκη με 1-0 σε βάρος του Πανσερραϊκού πανηγύρισε στη Φυλή ο Θρασύβουλος. Με τον τρόπο αυτό οι "πράσινοι" πραγματοποίησαν σημαντικό βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αντίθετα, μετά και από αυτό το άτυχο αποτέλεσμα, η ομάδα της Μακεδονίας απομακρύνθηκε σημαντικά από την προνομιούχο εξάδα. Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό και αρκετές ενδιαφέρουσες φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες. Γκολ, πάντως, πέτυχαν μόνο οι γηπεδούχοι με πλασέ του Σύρου στο 68' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπεγκόνια, και χάρη σε αυτό έφτασαν στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Πανσερραϊκός πίεσε στα τελευταία λεπτά όμως ο Θρασύβουλος για ακόμη μία φορά είχε σε πολύ καλή μέρα τον Αλέξανδρο Κασμερίδη, ο οποίος όποτε χρειάστηκε κράτησε ανέπαφη την εστία του!
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 3-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

(17' Σταύρου σουτ, 69' Ντιαλό κεφ, 90+1' Μουσταφίδης σουτ)

Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Τακίδης, Μιχαλόπουλος (85' Ματσούκας), Αρκούδας, Ηρακλής, Βιδάλης, Αρβανίτης, Καλτσάς (71' Μουσταφίδης), Ρουσσάκης, Σταύρου, Φαρινόλα, Μαρουκάκης (60' Ντιαλό).

Βύζας Μεγάρων (Παναγιώτης Τζαναβάρας):
Μιχελής, Τριάντος, Χάλαρης (73' Πέτρου), Μουστάκης (46' Οικονομόπουλος), Βλάχος, Ροβίθης, Νταντάμης, Μωυσίδης, Παυλίδης (65' Γεωργακόπουλος), Φαρούκ, Ηλιόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάμπαξης (Έυβοιας)
ΒΟΗΘΟΙ: Πετρόπουλος, Δαλούκας (Θεσσαλίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νταντάμης, Ροβίθης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο:
Την πέμπτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της πέτυχε η Καλλιθέα, η οποία επιβλήθηκε καθαρά και δίκαια με 3-0 του Βύζαντα Μεγάρων και φαίνεται να σταθεροποιείται στην προνομιούχο εξάδα. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παραμένουν καθηλωμένοι στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και εξακολουθούν να κινδυνεύουν σοβαρά. Σημειώνεται πως ο Βύζας είχε κάποιες καλές φάσεις στις αρχές των ημιχρόνων και αν οι παίκτες του τις είχαν αξιοποιήσει, ίσως η εξέλιξη του ματς να ήταν τελείως διαφορετική.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - 18:00 OTE TV)

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Μπαλού, Κοντογουλίδης (83' Σουλτανίδης), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Στάθης, Πόνσε (73' Γωνιάδης), Μακρυδημήτρης, Μπέλιτς (59' Χλωρός), Μουνάφο.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης):
Καντιμοίρης, Καλί, Σαμαράς, Μπαργκάν (73' Μπουλούτ), Λανγκλέ (62' Καλτσάς), Ολαϊτάν (89' Ολισαντέμπε), Κάντι, Καλογέρης, Βεργώνης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τουμπακάρης, Ταρανάς (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαρακατσάνος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο:
Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Πανθρακικό και τη Βέροια, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 4.000 φίλοι των γηπεδούχων. Η ομάδα της Ημαθίας, που παραμένει στην πρώτη θέση, μπορεί να περηφανεύεται ότι είναι η πρώτη που δεν έχασε φέτος στην Κομοτηνή, καθώς απέσπασε έναν σημαντικό βαθμό από το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη, το οποίο ως τώρα είχε μόνο νίκες στο... σπίτι του. Το αποτέλεσμα αυτό κράτησε τον Πανθρακικό δύο πόντους πίσω από τη Βέροια ωστόσο τόσο οι μεν όσο και οι δε, έχουν εξασφαλίσει σημαντική διαφορά από τους διώκτες τους και το «Χ» μάλλον τους ωφελεί.

Σημείωση: Ο αγώνας ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΓΣ δεν θα διεξαχθεί , σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ.