Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Θα επιτραπούν οι μεταγραφές στους "κομμένους"!


"Κλειδώνει" πριν από τη συνεδίαση του δ.σ. της Superlegue η άρση απαγόρευσης μεταγραφών για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες.
Η τάση είναι υπέρ της ανεύρεσης τρόπου ενίσχυσης των ομάδων που κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης, αφού οι περισσότεροι εταίροι της λίγκας συμφωνούν στο ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος διεξαγωγής ενός πρωταθλήματος πλήρως απαξιωμένου, σε περίπτωση που έξι ομάδες δεν μπορέσουν να εντάξουν έστω έναν αριθμό έμπειρων παικτών στο δυναμικό τους.
Στις υπό διαμόρφωση ισορροπίες, εκτός από τις έξι ομάδες που προφανώς και θα ψηφίσουν υπέρ της χαλάρωσης των ποινών, προκειμένου να κατατεθεί το αίτημα στην ΕΠΟ, συμπεριλαμβάνεται ήδη ο Παναθηναϊκός που –αν και αδειοδοτήθηκε- υποστηρίζει τις παραπάνω θέσεις. Αντίστοιχα, οι πληροφορίες λένε ότι και ο Ολυμπιακός, τάσσεται υπέρ αυτής της άποψης, έχοντας τις δικές του ενστάσεις «για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού και τις ποινές στις άλλες ομάδες».
Το θέμα συζήτησης, φαίνεται πως θα είναι περισσότερο για τον αριθμό και το ειδικό πλαίσιο μεταγραφών που θα οριστεί από τη λίγκα ως η πρόταση της στην ΕΠΟ και λιγότερο,  αυτό καθ' αυτό το «ναι ή όχι».
Θεωρείται απίθανο πάντως να υπάρξει άλλου είδους διευκόλυνση προς τις έξι ΠΑΕ που δεν πήραν την αδειοδότηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γλιτώσουν την παρακράτηση ποσοστού 20% των τηλεοπτικών τους εσόδων και το επιπλέον πρόστιμο, που πάντως δεν αναμένεται να είναι εξοντωτικό και οι πληροφορίες ορίζουν περί τις 50 χιλιάδες ευρώ.