Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Football League: Μεγάλα "διπλά" Βέροιας, Πιερικού

Η Βέροια πέτυχε μεγάλη νίκη εκτός έδρας, το ίδιο και ο Πιερικός, ενώ σπουδαίο τρίποντο πήρε και ο Αγροτικός Αστέρας με 1-0 επί της Λάρισας. Αναλυτικά τα σημερινά ματς της Football League:

 
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 2005 0-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ)

(11' Ατματζίδης σουτ)

ΑΕΛ Καλλονή (Λουτσιάνο Ντε Σόουζα): Σουλογάνης, Καρακώστας, Χατζόπουλος, Κριπιντίρης (61' Βλαστέλλης), Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Ζουρούδης, Μανουσάκης, Μήτσης, Χωριανόπουλος, Ταραχούλσκι (66' Ντο Σάντος).

Παναχαϊκή 2005 (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Κωνσταντινίδης, Θεοδωρέλλης, Λαμπρόπουλος, Φούφουλας, Ντίνας, Άντονι (77' Τσεμπερίδης), Φουρτάδο (83' Ζούνιορ), Κοκκίνης, Πακάλτσης, Ατματζίδης (71' Ουατάρα).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βράκας (Εύβοιας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καμπούρης, Πασχαλίδης (Εύβοιας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λεοζίνιο, Ζουρούδης - Ατματζίδης, Κωνσταντινίδης, Φουρτάδο, Φούφουλας, Κοκκίνης, Πουρής, Λαμπρόπουλος, Πακάλτσης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Σημαντική εκτός έδρας νίκη με 1-0 πέτυχε η Παναχαϊκή σε βάρος της Καλλονής με γκολ του Ατματζίδη και πιστοποίησε την αγωνιστική της άνοδο. Η ομάδα της Πάτρας ανέβηκε κι άλλο στην κατάταξη καθώς αυτή ήταν η τρίτη επικράτησή της σε τέσσερα ματς, ενώ παράλληλα διεύρυνε το αήττητό της σε έξι αγωνιστικές. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι, που έδειξαν επηρεασμένοι από την αγωνιστική απραξία, έχασαν για μία ακόμη φορά πολύτιμο έδαφος στο γήπεδό τους.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 1-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΕΡΡΩΝ)

(50' Γκούρτσας σουτ - 84' Φαρούκ σουτ)
Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Κ. Τριανταφύλλου (86' Παντελιάδης), Στεφανίδης, Σιάκκας, Βουτσιάς(46' Γκούρτσας), Ντιόγκο, Κιάσσος (69' Τσαούσης), Καρατζάς, Μιλένκοβιτς, Τάντιτς.

Βύζας Μεγάρων (Δημήτρης Οικονόμου): Κοτταράς, Φραγκής, Χριστοφιλέας, Χάλαρης, Τριάντος, Λίτσης, Πέτρου (76' Οικονομόπουλος), Μωυσίδης, Πούρνος (54' Μουστάκης), Φαρούκ, Ηλιόπουλος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καμπαξής (Εύβοιας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τζαφώλιας, Πολυχρονιάδης (Ανατ. Αττικής)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρατζάς, Κ. Τριανταφύλλου, Στεφανίδης - Χριστοφιλέας, Ηλιόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Μπορεί η Καθαρά Δευτέρα να είναι αύριο αλλά οι παίκτες του Πανσερραϊκού βιάστηκαν να...πετάξουν από σήμερα χαρταετό. Οι "ερυθρόλευκοι" με ακόμα μια κακή εμφάνιση στο ενεργητικό τους αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 κόντρα στον Βύζαντα Μεγάρων και είδαν τη διαφορά από τις υψηλές θέσεις να μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ. Δύο λάθη των τερματοφύλακων και των δύο ομάδων, Κοτταρά και Κουτζαβασίλη διαμόρφωσαν το τελικό σκορ για τις δύο ομάδες σε ένα κακό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις. Στο αγωνιστικό μέρος, το πρώτο ημίχρονο ελάχιστοι θα το θυμούνται από όσους έδωσαν το παρών. Όσον αφορά το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά με το γκολ του Δημήτρη Γκούρτσα που ήταν η χρυσή αλλαγή του Μιχάλη Γρηγορίου αλλά όπως φάνηκε το 1-0, ήταν ευχάριστη παρένθεση. Μετά το γκολ και ένα 5λεπτο πίεσης, ο αγώνας επανήλθε σε μέτριους ρυθμούς και μάλιστα ο Βύζας εντοπίζοντας τη χαλαρότητα των γηπεδούχων πίεσε για την ισοφάριση, δημιούργησε φάσεις και στο τέλος εκμεταλλευόμενος το ολέθριο λάθος έφτασε στην ισοφάριση με τον Φαρούκ, λίγο πριν το φινάλε.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΒΕΡΟΙΑ 0-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ)

(84' Καλί κεφ)

Ηρακλής Ψαχνών (Αντώνης Πριόνας): Τόλιος, Θάνος, Ζουλιώτης (77' Δελήμπασης), Γκοτοβός, Σανόκο, Ρεπετσάς, Πλάτανος, Λιόσης (82' Ποκόνγκ), Τσοκάνης (46' Μπακομήτρος), Σέγκος, Αλεξάντροβιτς.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Σαμαράς, Καλτσάς (46' Μπαργκάν), Κανακούδης, Ντιέ, Ολαϊτάν, Γεωργιάδης, Μπουλούτ, Κάντι (85' Λαναρής), Λανγκλέ (63' Καλί), Καλογέρης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σωσώνης (Φθιώτιδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δουδούμης (Φθιώτιδας), Ντάλλας (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Μια ακόμη σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η «Βασίλισσα του βορρά», η οποία επικράτησε στα Ψαχνά Ευβοίας του τοπικού Ηρακλή με 1-0, προσθέτοντας άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή τους και ξεπερνώντας με τον καλύτερο τρόπο το εντός έδρας «στραβοπάτημα» με τον Φωκικό. «Χρυσός» σκόρερ ήταν ο νεοαποκτηθείς Σιρίλ Καλί, ο οποίος στο ντεμπούτο του με την «κυανέρυθρη» φανέλα (μπήκε ως αλλαγή στο 63') χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του! Οι Βεροιώτες εκμεταλλεύθηκαν παράλληλα τις «γκέλες» των βασικών τους αντιπάλων στην υπόθεση της ανόδου (Πανθρακικός, Λάρισα, Πανσερραϊκός), ξεφεύγοντας ακόμα περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα.

ΦΩΚΙΚΟΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-2 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ)

(15' Ρούσεφ φάουλ, 20' Κουτσοσπύρος σουτ)
Φωκικός (Μιχάλης Κασάπης): Βρονταράς, Θωμόπουλος, Χαλούλος (75' Στόικος), Δημητρίου, Παϊζάνος, Κωστόπουλος, Σκαρίμπας, Καλλέργης, Διαμαντόπουλος, Ταμπάκης (64' Μπουλούλης), Κανελλόπουλος (69' Νικόλτσης).

Πιερικός (Γιώργος Χατζάρας): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πουλόπουλος, Ιντζόγλου (87' Κραγιόπουλος), Πουρτουλίδης, Κουτσοσπύρος, Ελευθεριάδης (46' Λαζαρίδης), Μπλαζέφσκι, Ρούσεφ (68' Μοκάκε).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αποστολόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κουντερέλης, Κοσμάς (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παϊζάνος, Θωμόπουλος, Βρονταράς - Δήμου, Ελευθεριάδης, Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Κουτσοσπύρος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 43' Δήμου, 90+4' Χατζηζήσης

Σχόλιο: Με δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών, ο Πιερικός πέρασε νικηφόρα με 2-0 από την έδρα του Φωκικού και αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα! Η ομάδα της Κατερίνης πέτυχε την τρίτη νίκη της στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και δείχνει ότι είναι ικανή να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πρωτάθλημα. Αντίθετα, το συγκρότημα της Άμφισσας, που είχε κερδίσει τους τρεις τελευταίους αγώνες στο γήπεδό του, παραμένει προτελευταίο στην κατάταξη και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για το τέρμα που σημείωσε ο Κανελλόπουλος στο 6' και ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Από την άλλη, η ομάδα της Κατερίνης έμεινε στο 43' με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Δήμου και με εννέα, διότι στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε ο Χατζηζήσης.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΛΑΡΙΣΑ 1964 1-0 ΤΕΛΙΚΟ ("ΠΜΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ" ΕΥΟΣΜΟΥ)

(78' Καρακατσάνης φάουλ)

Στο 85' δοκάρι ο Κολοβέτσιος

Αγροτικός Αστέρας (Γιώργος Κούτσης): Λαμπάκης, Βοσκόπουλος, Παπαδόπουλος, Ασπρίδης, Μαργαρίτης, Τσουκαλίδης (69' Τσάτσας), Καρακατσάνης, Μερεσιώτης, Καπνίδης (90+2' Οκομούσης), Καθάριος (80' Προβατίδης), Παμπόε.

Λάρισα (Νίκος Κεχαγιάς): Σωτηρίου, Βενετίδης, Παπαγεωργίου (79' Αραμπατζής), Ααράμπ, Κολοβέτσιος, Χατζής (81' Πλιάγκας), Νεμπεγλέρας, Μπλέντι, Πίνα, Γκονζάλες, Καούνος (46' Γκρούμπιεσιτς).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χατζής (Δυτ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Τζωρτζάκος, Κασσαβέτης (Δυτ. Αττικής)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσουκαλίδης - Γκονζάλες, Χατζής
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Μπορεί η Λάρισα να ήταν καλύτερη του Αγροτικού Αστέρα στον Εύοσμο, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς είχαν την ουσία και πήραν σπουδαία νίκη με 1-0 απέναντι στους Θεσσαλούς. Η ομάδα του Ευόσμου μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά στη συνέχεια η ΑΕΛ ισορρόπησε. Στην επανάληψη, οι Θεσσαλοί ανέλαβαν τα ηνία στο παιχνίδι, κέρδισαν τη μάχη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και πίεσαν για το γκολ. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα του Γιώργου Κούτση άνοιξε το σκορ στο 78'. Ο Καρακατσάνης εκτέλεσε φάουλ η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του Σωτηρίου και κατέληξε στα δίχτυα. Η Λάρισα συνέχισε να πιέζει και στο 85' παραλίγο να ισοφαρίσει όταν ο Γκονζάλες εκτέλεσε φάουλ, ο Κολοβέτσιος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Οι «βυσσινί» βγήκαν μπροστά και άφησαν κενά πίσω τους, τα οποία ο Αγροτικός Αστέρας δεν εκμεταλλεύτηκε καθώς στο 91' ο Προβατίδης αστόχησε σε τετ α τετ με τον Σωτηρίου, που απεσώβησε το 2-0. Εντούτοις, οι γηπεδούχοι κράτησαν το 1-0 και πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 5-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΦΥΛΗΣ)

(39', 90' Βλάχος κεφ & σουτ, 53', 90+2' Ντακόλ σουτ, 56' Καρράς σουτ)

Στο 68' ο Γιακούμπι έχασε πέναλτι, απέκρουσε ο Κασμερίδης

Θρασύβουλος (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Βασιλείου, Σύρος, Παγώνης (82' Μανωλάς), Ροκάστλ (59' Νικολάου), Μπεγκόνια, Καρράς (80' Μουκίδης), Ντα Σίλβα, Ντακόλ, Ψιάνος, Βλάχος.

Εθνικός Αστέρας (Βασίλης Έξαρχος): Γκούσεβ, Μητσέας, Αδαμάκης (78' Λαγός), Θεολόγου, Χαροντάκης (46' Γκούγκας), Γιακούμπι, Πασκούλεφ, Τλούπας, Κανσέτση, Μαρτίνος, Μακρής (60' Ινγκλαντίν).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ανούσος (Λακωνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπετσόγλου, Παπανικολάου (Κορινθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Την τρίτη διαδοχική εντός έδρας νίκη του πέτυχε ο Θρασύβουλος, ο οποίος συνέτριψε με 5-0 τον Εθνικό Αστέρα. Απόλυτα φυσιολογικό το αποτέλεσμα μιας και το συγκρότημα της Καισαριανής έπαιξε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική κυρίως με ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων και ελάχιστους επαγγελματίες. Στο δια ταύτα, ο Θρασύβουλος ανέλαβε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για το γκολ, το οποίο και τελικά πέτυχε στο 39' όταν ο Μπεγκόνια εκτέλεσε κόρνερ και ο Βλάχος με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Φυλής. Στο 53' ο Ντακόλ με ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Γκούσεβ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντακόλ βρήκε με τακουνάκι τον Καρρά και εκείνος με πλασέ ανέβασε ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Ο Εθνικός Αστέρας αντέδρασε στο 68' και κέρδισε πέναλτι με τον Γιακούμπι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο παθών αλλά ο γκολκίπερ Κασμερίδης έπεσε στη δεξιά του γωνία και κράτησε το μηδέν παθητικό. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο ακόμη γκολ στα τελευταία λεπτά με σουτ του Βλάχου έπειτα από πάσα του Ντακόλ και με σουτ του τελευταίου στο 92' και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους.

Σημείωση: Ο αγώνας ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΓΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ δεν θα διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ.